Potentialeafklaring og implementeringsforløb

CXO House har haft ansvaret for at implementere ERP (Enterprise Resurse Planning) systemer til at varetage og håndtere virksomhedens funktionsområder. ERP integrerer alle virksomhedens funktioner så som Ordrebehandling, Salg, Indkøb, Produktion, Lagerstyring og Økonomistyring. ERP bygger oftest på én fælles database for hele virksomheden.

Gennem tiden er der arbejdet med implementering og drift af C5, Navision og Business Central i 3 forskellige virksomheder. Desuden operationel arbejdet med Movex, Oracle og SAP.

Desuden har CXO House implementeret CRM (Customer Relationship Management) systemer i 4 virksomheder – CRM kan på dansk siges som kunde relationsstyring, som struktureret styrer hele salgsprocessen i salgsafdelingen, så der afleveres en veldefineret datapakke til resten af organisationen.
Vi har implementeret og idriftsat værktøjer som Microsoft CRM, Movex og Oracle.

Endelig har CXO House implementeret flere BI værktøjer i tre forskellige virksomheder. BI står for Business Intelligence og er værktøjer som samler data fra ERP systemet, CRM systemet og mere ustruktureret data som regneark og tabeller med virksomhedsdata. BI er et fantastisk værktøj som agregeret samler alt information til et overblik.

Hermed har det givet et management overblik for virksomhedens ledelse og bestyrelse på nøgletal, så som likviditetsstyring, nøgletal fra resultatopgørelsen og balancen samt nøgletal for salg og produktion. Alle sammen vigtige data for at ledelsen i virksomheden kan tage de rigtige beslutninger på det rette tidspunkt.

Fundamentet for digital omstilling er jo netop at have styr på datagrundlaget og det sker i ERP systemer som Navision og Business Central eller andre lignende.

Der er arbejdet med følgende aktiviteter

  • Kortlægning af arbejdsprocesser i virksomheden
  • Afklaring af processer der kan digitaliseres/automatiseres
  • Afklaring af relevant teknologi til digitalisering/automatisering
  • Afklaring af tekniske og organisatoriske barrierer fordigitaliseringen/automatiseringen
  • Forretningsudvikling
  • Udarbejdelse af ROI/business case/kravspecifikation forinvestering i ny teknologi
  • Leverandøridentifikation og tilbudsindhentning

Kortlægning af arbejdsprocesser i virksomheden

For at skabe succesen har CXO House startet med at lavet en beskrivelse af den overordnet strategi for digital omstilling i relation til virksomhedens strategiske mål.


Denne kortlægning af de overordnede processer skaber baggrund for fælles kommunikation i virksomhedens ledelse, men giver også mulighed for at fokusere på bestemte områder, som kan automatiseres og digitaliseres.

Afklaring af relevant teknologi til digital omstilling

Efter en kortlægning af arbejdsprocesserne og et aktiv valg af de vigtigste fokusområder vil en yderligere detaljering af arbejdsprocesserne give klarhed over den nødvendige teknologi for at effektivisere netop det udvalgte område.

Overblikket over de enkelte step og den økonomiske beskatning i form af time ressourcer og forbrug af penge giver mulighed for at vurdere hvor teknologien giver størt nytte.

Resultatet er at man nu skaber et overblik over digitaliseringen, som giver øget styring og mulighed for aktive valg af indsatsen. Hvad skaber mest værdi for virksomheden og kunderne.

Med baggrund i strategien er der opsat en handlingsplan og projektplan for implementering af en optimeret digitalisering.

Forretningssystemer – ERP/MRP

Vi har arbejdet med ERP og MRP systemer de sidste 20 år.

Desuden har vi gennemført flere implementerings-projekter i SMV segmentet, hvor analyserne i organisationen, beskrivelse af procesflow og arbejdsflow har været væsentlig for en billig og smidig implementering.

Det må heller ikke glemmes, at implementeringen omfatter mere end det tekniske – uddannelse af personalet og træning af personalet i nye systemer er meget væsentlig for en adoption og accept hos brugerne.

Vi har arbejdet med C5, Microsoft Navision, Busines Central fra Microsft, Oracle, Movex og SAP.

Vi er selv bruger af systemet og forstår alle elementer fra indkøb over produktion til salg.

Produktions
optimering

Det er svært at optimere en produktion, hvis ikke du har data til rådighed samt at produktionsflowet er beskrevet og velkendt.

Vores rolle i denne disciplin har netop været at sikre installering af datalogning i produktionsmiljøet samt analyse og beskrivelse af processerne.

Datalogning kan udføres på mange måder – vi har
anvendt to forskellige systemer.

Der placeres forskellige sensorer rundt i produktionen og alle disse sensorer sender data til en fælles data logningsenhed, som kan tilgås via en webside.

Resultatet fra sensorerne kan være antal styk produceret på en maskine, hastigheden på maskinen, oppe- og nedetid på maskinen, rum temperaturen, fugten i rummet, start og stop tid på en produktion – der er faktisk ikke en begrænsning.

Formålet er at få de nødvendige data fra produktionen, så man sammen med procesflowet kan se på en optimering med besparelser og øget outp

Ledelsen i mange virksomheder haft stor gavn af data information til de nødvendige beslutninger.

Big data / Business Intelligence

Man skal selvfølgelig ikke undertrykke en god intuitiv fornemmelse for en forretning – specielt i iværksætter delen er den vigtig. Men når skaleringen er i gang og væksten er drivkraften kommer der en drift fase.

I normal drift, hvor salget stiger og produktionen kører, begynder der også at komme en tid for optimering og digitalisering.

Her betyder beslutninger på baggrund af data mere og mere.

Vi har haft stor gavn af at beslutte på baggrund af data. Derfor har vi flere gange implementeret BI værktøjer til indsamling, analyse og præsentation af data – også kaldet Big Data, når man anvender data fra flere systemer og flere platforme.

Har man flere systemer i virksomheden – som måske ikke taler sammen alt for godt – så er et BI værktøj meget værdifuld til visning af data på tværs. Er der et ERP system (eks Busines Central), et salgssystem og et produktsystem som ikke er samme platform, så vil BI værktøjet kunne hente data fra alle systemer og vise disse data som om, at det nu er ét system.

Data kan præsenteres som grafiske brugerflader eller tabeller eller Excel lignende grafer. Ledelsen har haft stor gavn af at få disse data sendt hver morgen til egen mail eller have dem direkte ved hånden via min iPad eller telefon. Yderst effektive management ydelser, som et styringværktøj.

Vi har stor indsigt i at beskrive processen og sikre at leverandøren implementerer de korrekt værktøjer.

CRM

Vi har arbejdet med mange forskellige CRM systemer gennem tiden. Fælles for dem alle er, at det giver en styring af salget via processer. Spørger men den enkelte sælger hører man ofte, at salget ikke kan struktureres, for det er forskelligt hver gang – det kan ikke være mere forkert.

Det viser sig jo, at salg er lige så processtyret og forudsigligt som mange andre discipliner i virksomheden.

Vi har stor indsigt i at analysere og vurdere salgsarbejdet ved at tale med sælgerne og salgspersonalet – på den bagrund kan processerne opstilles og beskrives. Dette arbejde er vigtig før en implementering af et system – for arbejdsprocessen afgør hvilket system og hvordan systemet skal opsættes.

Vi har arbejdet med Microsoft CRM, Moves SMS, Oracle CRM.

Efter implementeringen vil man meget hurtigt kunne få svaret på mange af disse spørgsmål – hvor mange leads arbejder vi på, hvor mange har hver sælger, hvad er win-raten total og per sælger, har vi tilbud som hænger, som skal have en opfølgning, hvor meget vinder vi per messe vi deltager på og mange andre spørgsmål.