Potentialeafklaring og implementeringsforløb

CXO House har haft ansvaret for at implementere ERP (Enterprise Resurse Planning) systemer til at varetage og håndtere virksomhedens funktionsområder. ERP integrerer alle virksomhedens funktioner så som Ordrebehandling, Salg, Indkøb, Produktion, Lagerstyring og Økonomistyring. ERP bygger oftest på én fælles database for hele virksomheden.

Gennem tiden er der arbejdet med implementering og drift af C5, Navision og Business Central i 3 forskellige virksomheder. Desuden operationel arbejdet med Movex, Oracle og SAP.

Desuden har CXO House implementeret CRM (Customer Relationship Management) systemer i 4 virksomheder – CRM kan på dansk siges som kunde relationsstyring, som struktureret styrer hele salgsprocessen i salgsafdelingen, så der afleveres en veldefineret datapakke til resten af organisationen.
Vi har implementeret og idriftsat værktøjer som Microsoft CRM, Movex og Oracle.

Endelig har CXO House implementeret flere BI værktøjer i tre forskellige virksomheder. BI står for Business Intelligence og er værktøjer som samler data fra ERP systemet, CRM systemet og mere ustruktureret data som regneark og tabeller med virksomhedsdata. BI er et fantastisk værktøj som agregeret samler alt information til et overblik.

Hermed har det givet et management overblik for virksomhedens ledelse og bestyrelse på nøgletal, så som likviditetsstyring, nøgletal fra resultatopgørelsen og balancen samt nøgletal for salg og produktion. Alle sammen vigtige data for at ledelsen i virksomheden kan tage de rigtige beslutninger på det rette tidspunkt.

Fundamentet for e-handel er jo netop at have styr på datagrundlaget og det sker i ERP systemer som Navision og Business Central eller andre lignende. CXO House har implementeret e-handel til B2C kunder (private kunder) og B2B kunder (erhvervs kunder). Desuden har vi erfaring med DynamicWeb i Danmark og DanDomain e- handels platform.

Der er arbejdet med følgende aktiviteter

  • Kortlægning af arbejdsprocesser i virksomheden
  • Afklaring af processer der kan digitaliseres/automatiseres
  • Afklaring af relevant teknologi til digitalisering/automatisering
  • Afklaring af tekniske og organisatoriske barrierer fordigitaliseringen/automatiseringen
  • Forretningsudvikling
  • Udarbejdelse af ROI/business case/kravspecifikation forinvestering i ny teknologi
  • Leverandøridentifikation og tilbudsindhentning

Kortlægning af arbejdsprocesser i virksomheden

For at skabe succesen har CXO House startet med at lavet en beskrivelse af den overordnet strategi for E-handel i relation til virksomhedens strategiske mål.
Denne kortlægning af de overordnede processer skaber baggrund for fælles kommunikation i virksomhedens ledelse, men giver også mulighed for at fokusere på bestemte områder, som kan automatiseres og digitaliseres.

Afklaring af relevant teknologi til digitalisering/automatisering

Efter en kortlægning af arbejdsprocesserne og et aktiv valg af de vigtigste fokusområder vil en yderligere detaljering af arbejdsprocesserne give klarhed over den nødvendige teknologi for at effektivisere netop det udvalgte område.

Overblikket over de enkelte step og den økonomiske beskatning i form af time ressourcer og forbrug af penge giver mulighed for at vurdere hvor teknologien giver størt nytte.

Resultatet er at man nu skaber et overblik over e-handlen, som giver øget salg og mulighed for aktive valg af indsatsen. Hvad skaber mest værdi for virksomheden og kunderne.

Med baggrund i strategien er der opsat en handlingsplan og projektplan for implementering af en e-handels portal.

Seneste eksempel har det været til B2B kunder i fødevare segmentet – kunder som Arla, Nestle, Danone, IKEA og mange andre mellem-segment kunder.

Det store arbejde med at effektivisere og implementere nye systemer består ikke kun i installeringen af ny software på virksomhedens server. Det vigtige og store arbejde er analysen af virksomhedens processer, dens behov og prioritering af opgaverne. Det skal udmønte sig i en beskrivelse af arbejdsgange og processer, som adopteres af virksomhedens medarbejdere som deres arbejdmåde. Dette fundament er meget vigtig før en opstart af nye værktøjer og software.

Succes rate bliver først høj, når medarbejderene også går forret og sammen tror på de nye arbejdsgange.

E-handelsplatform, webshop- og systemvalg, betalinger

Design og implementering af Webshop med tilhørende integration til GLS forsendelse og betaling via kreditkort eller bank.

Vi har arbejdet med 2 systemer – Dynamic Web og Dandomain – hvor flere har været med i evaluering.

Det ene system henvender sig til private (B2C) og det andet system henvender sig til erhvervskunder (B2B).

Desuden beskrivelse og implementering af Webshop til mindre virksomhed under opstart, hvor B2C og B2B kan handle via bank betaling eller kreditkort betaling

Forsendelse via GLS integreret i systemet.

Produktkonfiguration, chat og anden specialudvikling for e-handel

Vi har lavet en analyse og krav beskrevet et prissætningssystem, hvor man på baggrund af oplysninger fra kundens egen produktion (eks Arla Food, Aqua d ́Or, IKEA og mange andre produktionssteder) kunne indlægge nøgletal fra produktionen og finde de rigtige produkter.

På baggrund af disse produkter kunne kunden beregne besparelsen i egen produktion ved anvendelse af vores produkter.

Systemintegration, ERP, PIM, lager og logistik

En integration mellem alle systemerne giver en effektivisering og besparelsen i eget personale og mange gange også effektivisering af kundens arbejdsbyrde ved at anvende virksomhedens data korrekt, så der undgåes unødige indtastninger og søgning af samme data.


Vi har sammenkoblet data fra kundens indtastninger i front-end web og CRM over ERP systemet og hele vejen til udlevering af varen fra lageret.


Ved at lave web-sider, som kunden kan anvende ved tekniske tunge salgsprojekter, sikres at alle relevante tekniske spørgsmål besvares allerede ved de første møder med kunden

Den information skal automatisk videreføres til eget CRM system – for egen personale, som skal arbejde med data, men også for arkivering som juridisk vigtig dokumentation ved tvivlspørgsmål senere i projektet.


De samme indtastede data overføres til ERP systemet i forbindelse med produktionen og fakturering. Til sidst anvendes disse data på stregkode udlevering af varen på lageret.


Vi har bundet disse systemer sammen i flere virksomheder og systemer – og det har givet en sikkerhed for at leveringer og faktureringer er korrekt første gang.

PIM (Produkt Informationsstyring)

Vi har arbejdet med denne opgave gennem mange år.

Man skal ikke fortælle kunderne alt – for så kommer der overload og forvirring. Derfor er det vigtig at lave skræddersyet kommunikation kanaler mod kunderne, så de får lige netop den produktviden, som der er behov for – før købet og efter købet.

Det er også en hjælp til sælgere, at der opstår en klar og tydelig produktbudskab – ellers kommer produktviden ud med forskellig resultat.

Kanalstrategi, multichannel, omnichannel

Vi har arbejdet med at udvikle og beskrive strategien for salgskanaler, så der udnyttes mulighed for at komme videre end en single channel strategi (mail, brev, én butik mod kunderne).

At udnytte flere kanaler (multi Channel) mod kunden giver mere salg – men arbejdet her at have samme marketings kommunikation i hver kanal (samme pris, beskrivelse, oplevelse).

Derfor har vi arbejdet med at lave omnichannel opsætning mod kunderne. Det betyder blandt andet at platformen (ERP systemet) skal være masterdata for alle kanaler, hvor ressourcer spares i gentagne indtastninger af data, men også minimering af risici for fejl.

Med en fælles platform kan der markedsføres og sælges gennem butikker, webshop, mobile enheder – igen afhængig af om slutkunden er B2C eller B2B.
Hovedopgaven er at skabe en fælles platform – hvor marketing og salgs platformen kan stå på – push mail, apps på mobile enheder, web platform, butik og andre.